Eerste contact

Via e-mail of telefoon kan u contact opnemen met De Spreekkamer of één van de therapeuten om een eerste afspraak te maken.

We kunnen niet altijd garanderen dat u terecht kan bij de therapeut naar keuze, maar we doen ons best om zo snel mogelijk binnen ons team iemand te vinden die met jullie aan de slag kan.

Eerste gesprek

In een eerste gesprek wordt er geluisterd naar de reden (en) van uw komst, uw twijfels, vragen en verwachtingen. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de manier van werken. Zo wordt er gekeken of uw vraag goed aansluit bij onze werkwijze.

Betaling & afspraken

Betaling gebeurt na elke sessie. De richtprijs voor een consultatie is € 50. De toepassing van een sociaal tarief is indien nodig bespreekbaar. De meeste mutualiteiten betalen enkele sessies psychotherapie deels terug. Meer informatie daarover kan u hier vinden.

Aan het einde van elke sessie wordt de volgende afspraak vastgelegd.

Afspraken kunnen tot 24u op voorhand geannuleerd worden, anders dient de sessie alsnog betaald te worden.

Duur

Hoe het therapieproces verloopt en hoeveel sessies er nodig zijn is bij elke therapie verschillend. In het algemeen wordt er aangestuurd op één sessie per week. Er wordt getracht het einde van de therapie in samenspraak vast te leggen.

Een sessie heeft gewoonlijk een duur rond de 50 minuten. Eerste gesprekken vormen daarop soms een uitzondering en kunnen meer tijd in beslag nemen.

Terugbetaling psychotherapie

Via de mutualiteiten is er vaak een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk voor een aantal sessies. Welke terugbetaling je mutualiteit aanbiedt, vind je terug op deze website: vindeentherapeut.be

In de spreekkamer werken geen geconventioneerde psychologen.