Volwassenen

Psychisch lijden is moeilijk te omschrijven en uit zich vaak in symptomen: depressie, burn-out, angst (fobieën, paniek, sociale angst), alcohol- en middelenmisbruik, dwanggedachten en -handelingen, moeilijkheden in de relatie met anderen of seksualiteitsbeleving. 

Soms wordt u geconfronteerd met vagere klachten zoals identiteitsproblemen (zingeving, zelfvertrouwen, geaardheid), onzekerheid, lusteloosheid, stress, problemen op school of op het werk, verwerkingsproblemen (rouw, trauma), het gevoel geen controle te hebben over het eigen leven, lichamelijke klachten (spanningshoofdpijn, rugklachten, algemene vermoeidheid,…).

Moeilijkheden worden gekenmerkt door een specifieke logica. Elke mens verhoudt zich tot zichzelf, anderen en de wereld op een unieke manier.  Hoewel iedereen geconfronteerd wordt met een bepaalde mate van conflict en moeilijkheden in het leven, kan er op een bepaald ogenblik iets gebeuren – en wat dat ‘iets’ is, dat hoeft niet meteen duidelijk te zijn – waardoor plots alles vastloopt.

Wanneer dit psychisch onbehagen ondraaglijk wordt kan er een moment komen dat u iets wilt veranderen. Een psycholoog/psychotherapeut kan u ondersteunen bij deze keuze en u helpen deze weg te bewandelen. Het opstarten van een therapie is geen gemakkelijke beslissing. In een eerste gesprek nemen we graag de tijd om te horen wat we voor u kunnen betekenen.

hulpaanbod