Anouchka Melikova

Anouchka Melikova studeerde af als Klinisch Psycholoog in 2019. Ze behaalde haar diploma’s in Heidelberg, Berlijn en deels in Gent. In Gent volgt ze ook de postgraduale opleiding “Psychoanalytische psychotherapie met kinderen, jongeren en gezinnen”. Daarnaast werkt ze haar doctoraat af en onderzoekt casusrapportages van psychotische patiënten. 

In de klinische praktijk neemt Anouchka ervaringen mee van Bijzondere Jeugdzorg waar ze kwetsbare gezinnen ondersteunde en toegang tot gepaste hulpverlening bemiddelde. Daarna was ze werkzaam als Klinisch Psycholoog in AZ Nikolaas. Ze was verantwoordelijk voor de leefgroep van 0 tot 6 jaar en werkte ook als liaisonpsycholoog op andere afdelingen van het ziekenhuis (Pediatrie, Neonatologie, Intoxicatie, …). Momenteel werkt ze als Klinisch Psycholoog in KARUS, op de afdeling psychosezorg met de doelgroep adolescenten. Ze is ook verantwoordelijk voor psychodiagnostiek van jongeren op andere afdelingen van het ziekenhuis. 

In de praktijk werkt Anouchka met baby’s, kinderen en jongeren/jongvolwassenen. Bovendien kunnen ook zwangere vrouwen, vrouwen met een kinderwens of na een miskraam bij haar terecht. Haar visie op therapie is samen met de patiënt op zoek gaan naar patronen die hun welbevinden beïnvloeden. Ze wil hen helpen om kracht op te bouwen en ondanks eventuele ongunstige omstandigheden hun geluk zelf te kunnen bepalen. Ze biedt consultaties in het Nederlands, Duits, Engels en Tsjechisch. 

Visumnummer FOD Volksgezondheid: 343597
Erkenningsnummer Psychologencommissie: 942125472

E-mail: Anouchka@despreekkamer.be

GSM: 0468 58 85 10