Anouchka Melikova

Anouchka Melikova studeerde af als Klinisch Psycholoog in 2019. Ze behaalde haar diploma’s aan de universiteit van Heidelberg, Berlijn en deels in Gent. In Gent volgt ze ook de opleiding ‘Psychoanalytische therapie en psychoanalyse met kinderen, jongeren en gezinnen. In de klinische praktijk neemt ze werkervaringen mee vanuit de jeugdzorg, forensische psychiatrie en haar privépraktijk. Op dit moment is ze aangesteld als Klinisch Psycholoog in het AZ Nikolaas. Daar is ze verantwoordelijk voor de begeleiding van kinderen in de leefgroep van nul tot zes jaar en hun ouders. Daarnaast is ze als liaisonpsychologe (voor de leeftijdsgroep van 0 tot 18 jaar) werkzaam op andere afdelingen van het ziekenhuis (Pediatrie, Neonatologie, Intoxicatie, …). Naast haar klinische praktijk werkt Anouchka haar doctoraat af aan de universiteit van Gent. Hier onderzoekt ze de impact van de tijdsperiode en de psychotherapeutische aanpak op  casusrapportage.

Anouchka werkt met baby’s, kinderen en jongeren. Bovendien kunnen ook zwangere vrouwen en vrouwen die graag zwanger willen worden met hun hulpvraag bij haar terecht.

Anouchka ziet therapie niet als de zoektocht naar het verwijderen of behandelen van ‘symptomen’. In plaats daarvan wil ze samen met haar patiënten op zoek gaan naar patronen die hun welbevinden beïnvloeden. Ze wil hen helpen om kracht op te bouwen en ondanks eventuele ongunstige omstandigheden zelf hun geluk te bepalen.

Anouchka biedt consultaties in Nederlands, Duits, Engels en Tsjechisch/Slowaaks

E-mail: Anouchka@despreekkamer.be

GSM: 0468 58 85 10